Laboratorium

LabdeMed

is een innovatief medisch laboratorium op Curaçao dat al sinds 1979 kwalitatief hoogwaardig laboratoriumonderzoek aanbiedt. Patiënten, bedrijven en medische professionals kunnen bij ons terecht voor meer dan 150 reguliere en geavanceerde testen. Met 17 vestigingen verspreid over het eiland is LabdeMed voor iedereen goed bereikbaar. Ook voor patiënten die om medische redenen niet zelf naar onze prikposten kunnen komen. Zij kunnen gebruik maken van onze mobiele prikservice.

Naast regulier labonderzoek zijn wij gespecialiseerd in een aantal geavanceerde testmethodes.

– DNA-onderzoek: De informatie die in DNA opgeslagen zit kan veel onthullen over familieverbanden. DNA-onderzoek kan antwoord geven op belangrijke vragen over biologisch verwantschap. LabdeMed biedt vaderschapstesten en verwantschapstesten aan.

– Fertiliteitsonderzoek: LabdeMed is hét laboratorium waar u moet zijn voor gedegen oriënterend fertiliteitsonderzoek. Hormoonanalyse, semenanalyse en het voorbereiden van semen ten behoeve van intra-uteriene inseminaties (I.U.I.) zijn bij ons routinewerkzaamheden waar u op kunt vertrouwen. U krijgt bij ons de informatie en behandeling die optimaal bij u en uw partner past.

– Allergietesten: Een allergie kan het dagelijkse leven behoorlijk hinderen. Onze uitgebreide allergietesten kunnen aanduiden welke allergenen ( lichaamsvreemde stoffen) de veroorzaker zijn van uw klachten. U krijgt van ons naast het testresultaat ook een advies op maat. Zo weet u welke inhalatie-, voedsel- en/of contactallergenen u beter kunt vermijden.

– Capillaire elektroforese testing: LabdeMed werkt volgens een moderne techniek die vooral gebruikt wordt bij het analyseren van condities waarbij er sprake is van een hemoglobine*-afwijking. Dit kan onder andere bij sikkelcelanemie. De capillaire elektroforese-test is het voor de arts mogelijk om een sneller en preciezer een diagnose te stellen.
*Hemoglobine is een eiwit, in de rode bloedcellen van het bloed, dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof en ijzer in het lichaam.

Wij staan voor zekerheid, kwaliteit en innovatie

Onze dienstverlening is transparant: wij doen wat wij beloven. Hierdoor bieden wij onze patiënten en hun behandelend arts optimale zekerheid en kwaliteit. Ook bedrijven kunnen rekenen op een snelle en vakkundige service. Dit kan LabdeMed mede uitvoeren dankzij de inzet en toewijding van het professionele team.

LabdeMed wil als maatschappelijk verantwoord laboratorium een positieve bijdrage leveren aan een gezond(er) Curaçao. Daarom blijven wij continu innoveren in onze dienstverlening. Daarbij past ook onze actieve rol in de preventie in de gezondheidszorg op Curaçao. Zo organiseren wij regelmatig gratis health checks bij onze vestigingen en geven wij een eigen gezondheidsmagazine uit: Mi Salú.

Accreditatie

LabdeMed is sinds augustus 2018 geaccrediteerd volgens internationaal erkende kwaliteitsnormen. De ISO 15189 accreditatie toont aan dat LabdeMed een consistent kwaliteitsbeleid voert op het gebied van dienstverlening, managementvoering, operationele procedures, technische en analytische competentie van het personeel, innovatie en customer care.

Diensten

  • DNA-onderzoek
  • Fertiliteitsonderzoek
  • Allergietesten
  • Capillaire elektroforese testing
  • Covid-19
X