Over mij

In 2002 behaalde ik mijn diploma basisarts aan de Universiteit van Maastricht. Na mijn afstuderen heb ik enkele maanden ervaring opgedaan als arts-assistente op de cardiologie-afdeling van het Vlietland Ziekenhuis in Vlaardingen. In augustus 2003 begon ik aan de specialisatie tot huisarts aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). In deze periode heb ik veel geleerd over wat er allemaal komt kijken bij het huisartsenvak. Mijn interesse groeide omdat het vak zo breed is. Direct na het behalen van mijn huisartsdiploma in 2006 keerde ik terug naar Curaçao waar ik ben opgegroeid.

In de eerste vier maanden na mijn terugkeer mocht ik bij verschillende praktijken waarnemen, waardoor ik mij goed kon oriënteren in verschillende wijken op het eiland, waaronder Muizenberg, Sta Maria, Brievengat, Otrobanda, en ook bij de ISLA-raffinaderij.

In januari 2007 nam ik de praktijk van dr. Braakman-Bonder op Cas Chikitu over. Daar heb ik 10 jaar als huisarts gewerkt. In datzelfde jaar werkte ik als instellingsarts in Huize Habaai, een verpleeghuis met ruim 160 bewoners verdeeld over vier afdelingen. Ik deed daar dagelijks visite en hield familiegesprekken, behandelde decubituswonden en hield MDO (multidisciplinair overleg) met de overige disciplines. Hierdoor heb ik veel geleerd over de geriatrie en is mijn liefde en respect voor de geriatrische, meestal fragiele, patiënt, gegroeid. Ook in Huize Tabitha, waar onder andere patiënten met een mentale achterstand wonen, ben ik 10 jaar lang arts geweest. Ik genoot van de visites die ik daar deed en heb warme herinneringen aan de fijne ontvangst en de blije gezichten die ik zag als ik daar binnenkwam.

Daarnaast ben ik 2 jaar arts geweest voor het personeel van de KLM en voor KLM-passagiers die medische hulp nodig hadden. In deze functie was ik ook betrokken bij het voorbereiden van medische uitzendingen met de KLM. Omdat ik al enige ervaring had als arts bij de raffinaderij, ben ik daar gaan helpen met het doen van diensten. Om de 4 weken was ik daar dienstdoende huisarts, met spreekuur in de weekenden. Dit heb ik ruim 10 jaar gedaan. Door mijn ervaring in de geriatrie in Huize Habaai heb ik, naast de ISLA-diensten, ook drie jaar lang weekdiensten gedaan voor Betesda, het grootste verpleeghuis op Curaçao. Naast het werk als huisarts, heb ik meegewerkt aan de oprichting van de huisartsenpost (HAP) commissie, waar ik 12 jaar lid van ben geweest. Daarnaast zat ik in de Commissie Accreditatie Nascholing (CAN). In 2020 ben ik toegetreden tot het bestuur van de Curacaosche Huisartsvereniging, waar ik fungeerde als secretaris. In 2021 ben ik om privéredenen uit het bestuur getreden.

In de periode 2014-2021 was ik naast mijn reguliere werkzaamheden ook werkzaam als bedrijfsarts voor het personeel van het Wit Gele Kruis. Sinds 2013 begeleid ik in mijn praktijk coassistenten uit Nederland die hier hun coschappen lopen. De meeste coassistenten lopen bij mij een stage van 4 weken. Ik vind het fijn om nieuwe studenten iets te kunnen leren waar ze altijd wat aan zullen hebben.

Last but not least treed ik In mijn vrije tijd op als ringarts bij bokswedstrijden. Als liefhebber en beoefenaar van vechtsport, geniet ik als ik dicht bij de ring zit en zo de wedstrijden van dichtbij kan meemaken.

In 2016 verhuisde ik van praktijklocatie naar Spectrum, een medisch centrum in Otrobanda. Hier werkte ik samen met een chirurg, een orthopeed en een echografist. Vijf jaar later, toen covid-19 opkwam, ben ik verhuisd naar de praktijk van dr. P. Blankevoort in de Baraltwijk. Hier ondersteunde ik de GGD bij het afnemen van covid-testen. Na enkele maanden besloot ik om de praktijk van dr. P. Blankevoort over te nemen en ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik werk in een mooi pand met een diëtiste, een POH-er en het lab. We hebben een fijn en vertrouwd team. Iedereen is gemotiveerd en gedreven. Ik vind het belangrijk dat de patiënt zich gelijk bij binnenkomst goed voelt. Ik leer nog iedere dag en dat is wat het beroep zo uitdagend maakt.

Opleidingen

Year Degree Institute
1995 VWO Radulphus College
2002 Doctorandus Geneeskunde (basisarts) Universiteit van Maastricht
2006 Huisarts (specialisatie) Leiden University Medical Center (LUMC)

Werkervaring

Year Department Position Hospital
2007 - 2019 Geriatrie Huisarts Habaai (Huize Welgelegen)
2007 - 2021 Huisarts Directrice / huisarts Huisartsenpraktijk Severing
2021 - heden Huisarts Directrice / huisarts Medical Center Severing

Afspraakschema's

Day Time
mon 8:00am - 12:00pm Afspraak Maken
mon 3:00pm - 5:00pm Afspraak Maken
tue 8:00am - 12:00am Afspraak Maken
tue 3:00pm - 5:00pm Afspraak Maken
thu 8:00am - 12:00pm Afspraak Maken
thu 3:00pm - 5:00pm Afspraak Maken
fri 8:00am - 12:00pm Afspraak Maken
fri 3:00pm - 5:00pm Afspraak Maken

Mijn levensdoel is mensen helpen. Dit is mijn bijdrage op deze aarde!

X